Producerat med XpoLite från Xponent.se

Närområdet

Skuru, där Sten Stures väg ligger, är ett populärt och naturskönt område endast 10 minuters bilväg från Slussen. Från berget och från några av radhusen är det en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp. På håll syns Stockholms stad med Fjäderholmarna i förgrunden. I närområdet finns flera lekparker, förskolor, dagbarnvårdare och skolor. Butiker och restauranger finns bl a i Ektorp Centrum, Nacka Forum och Sickla Köpkvarter. Även i Saltsjö Duvnäs finns café och restaurang.

På sommaren finns badmöjligheter i den lilla Bastusjön, en kommunal badplats belägen i södra Skuru. På vintern samlas gärna områdets barnfamiljer i den så kallade Papegojbacken (efter Nedre gatans parkering) för att åka pulka. För båtintresserade finns Drottninghamns Båtklubb vid Skurusundet.

En kort skogspromenad tar dig till det vackra naturreservatet Nyckelviken. Följ stigen som börjar vid Nedre gatans parkering. I Nyckelviken finns förutom motionsspår och historiska miljöer, även ett café och en ladugård med djur. Varje år anordnas också ett traditionellt midsommarfirande, som är mycket välbesökt.